top of page
Rust.jpg

STUDIO

Två olika studios i två olika länder-

Sverige & Schweiz

Rust.jpg

FORM BERG ÖSTERDAHL - SWE

Havdhem Snauvalds 708

En mulen höstdag i oktober när träden var kala hittade jag Snauvalds.

Den här lilla gården kändes som om den hade varit bortglömd i decennier. Trädgården var helt vild med gamla fruktträd. Höga träd täckte byggnaderna. Jag visste ingenting om Snauvalds, men jag kände hur min själ lugnade sig när jag klev in i trädgården. Det var här jag ville bygga mitt kreativa sfär och hem!

 

Det här var oktober 2013 och våren startade arbetet med två månaders röjning och bränning. Min första tanke var att göra min studio i ladan, men det var för dåligt skick. Så medan vi byggde en ny lada och studio, och behöll alla gamla inventarier började jag jobba i vedboden. 

Sedan 2016 har jag välkomnat nyfikna besökare till min studio för att se mina skapelser, och för de som vill prova själva leder jag även workshops i att göra "blommor av metall." 

Idag tillverkar jag mina blommor på samma ställe där den gamla kon "Blomma" en gång stod. Jag hamrar min metall på städet från min pappa som gick bort alldeles för tidigt, och jag bor i ”KattAnnys” hus, som jag har lärt känna från alla historier som berättas av förbipasserande, som önskar oss välkomna till gården. Den här platsen har många historier och nu skapar jag nya...

6E5EEBD8-01DD-4C43-8FD9-0C87A224E493.jpeg
Atelier_Avril2020_PhotoSophieBrasey_38.jpg

ATELIER LA VIRE - CH

Avenue de la Gare 2

2020 invigdes min studio i Schweiz och det kreativa utrymmet LA VIRE skapades. Denna studio ligger i hjärtat av byn och delas med andra kreativa själar. 

Där ateljén är baserad - det var där den andra livsmedelsbutiken i byn öppnades 1914. 

En plats full av historier!

 

Sedan 2013 har jag tillbringat mina vintrar i den schweiziska alpbyn Gryon. 

bottom of page